Behandelplan

Wanneer kan ik terecht voor fysiotherapie?

De fysiotherapeut is al sinds 2006 direct toegankelijk zonder verwijzing van de huisarts. Wanneer je klachten hebt aan het bewegingsapparaat kun je terecht voor een afspraak, maar ook na een ziekenhuisopname voor bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie of na een kruisbandreconstructie. Triggerpoints, Fysio- en Manuele therapie heeft verschillende specialismen in huis om jou verder te helpen met je herstel. Naar aanleiding van een eerste gesprek wordt een fysiotherapie traject op maat bepaald dat perfect aansluit bij jouw klachten.

Het eerste bezoek aan Triggerpoints, Fysio en Manuele therapie van Drempt zal daarom bestaan uit een intake en behandeling.

Behandelplan

Na de intake, waarbij er een vraaggesprek wordt gevoerd, volgt een lichamelijk onderzoek. Samen met jou als patiënt stellen we een behandelplan op welke volledig is toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Zo ontstaat er een persoonlijk traject op maat waarin een snel herstel centraal staat.

Hoe ziet een behandelplan eruit?

Een behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht, de actualiteit van de klacht en het bijbehorende herstelproces van het lichaam. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klachten. Je krijgt daarom verschillende oefeningen mee naar huis om het herstel te versnellen en de klachten in de toekomst te voorkomen.

Wat doet de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit:

$

Adviseren/ informeren

$

Oefenen en sturen van bewegingen

$

Coördinatieoefeningen

$

Spierkrachttraining

$

Eventueel voorzien in hulpmiddelen

Met de laatste behandeltechnieken door een constante bijscholing en het lezen van vakliteratuur blijft de therapeut up-to-date. Zo kun jij van de beste behandeling worden voorzien, wat bijdraagt aan de snelheid waarmee jij herstelt.

Wat kost een fysiotherapie behandeling?

Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vrijwel altijd vergoed door de verzekering. Mocht je dit niet zeker weten, vraag het dan altijd voor de zekerheid na bij je zorgverzekeraar. Bekijk hier de tarieven.

De fysiotherapeut is verplicht na onderzoek een kort verslag te doen aan de eigen huisarts.

Snel een afspraak maken?

Ervaar de voordelen van fysiotherapie afgestemd op jou

Mail of bel dan en maak een afspraak.

Van Drempt

Triggerpoints, Fysio- en Manuele therapie

Tullekenshof 1
6666EC Heteren
0619107678
info@fysiovandrempt.nl

 

Openingstijden
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur